Klimafodspor

Hos Badgeland er vi forsigtige med at kalde nogle produkter mere grønne end andre, da det bestemt ikke er et nemt regnestykke. Råvarer har det nemlig med at rejse kloden rundt mange gange, før de ender som de produkter, du ender med at købe. Vi gør, hvad vi kan, for at de varer, du køber, har en så kort rejse som muligt. 

Vi støtter en verdensomspændende CO2 beskatning, som også nogle af verdens ledende økonomer gør. En CO2 beskatning ville gøre det klart, via prisen på de forskellige produkter, hvor stort et aftryk de forskellige ting har haft på klimaet, og det ville blive billigere for dig at købe de mest miljøvenlige produkter. 

Indtil det sker, anbefaler vi, at du som forbruger tænker over kompleksiteten af varerne. Et produkt, som på den korte bane er bedre for miljøet, kan jo nemt ende med at være det dårligste, hvis du medtænker hvor god kvalitet, og dermed den tidsmæssige anvendelighed, som produktet har. Køber du en god kvalitet emaljepin har den på den korte bane et højere klimafodaftryk end f.eks. et klistermærke til tøjet har. Men tænker man på, at man anvender en emajlepin i foreningssammenhæng over flere år, mens klistermærket smides ud efter et par dage, så er sagen en helt anden. 

Det samme er gældende mellem et godt gammeldags badge og et af vores øko badges. Økobadges er af pap og holder ikke til regn eller længere brug, derfor kommer det gammeldags badge hurtigt til at overhale det økovenlige alternativ med flere længder. 

Hos Badgeland anbefaler vi altid kvalitet - Den har det nemlig med at vinde i længden. 

Læs mere om CO2 afgift her: https://www.carbontax.org/