Pris uden moms |  Pris med moms
Vores inspirations katalog

Skotsk flag emaljepin

Skotlands flag, the Saltire, er baseret på en legende fra det 9. århundrede.

Produktionstype med forsendelse

Du har valgt følgende:

Loading

Uploaded:

Din fil

Designed:

Din fil

Total prisen uden moms

Føj til kurven

Føj dette produkt til kurven ved at klikke på denne knap

Skotsk flag emaljepin

Skotsk flag emaljepin med det hvide andreaskors på blå baggrund. En klar epoxy er lagt ovenpå for beskyttelse, men giver også en shiny overflade.

Skotlands flag - Legende og historie

Det skotske flag, the Saltire eller Saint Andrew's Cross, har rødder i en legende fra det 9. århundrede. Ifølge legenden bad hærføreren Oengus af Dalriada om guddommelig indgriben, da hans hær af piktere og skotter var omringet af anglerne. I løbet af natten viste apostelen Andreas (Saint Andrew) sig for ham. Sankt Andreas blev efter legenden korsfæstet i Grækenland på det X-formede kors (crux decusata). Han lovede Oengus, at han ville sejre. Næste dag viste der sig et hvidt andreaskors på den blå himmel, som styrkede pikterne og skotterne, men fyldte anglerne med frygt, således at de sidsnævnte tabte slaget. Efter legenden skulle det hvide kors på den blå bund derefter være taget i brug som Skotlands flag. Først omkring 1540 blev legenden almindeligt kendt, og flaget blev nationalt.

Idag er andreaskorset en del af Storbritanniens flag Union Jack, sammen med Englands Skt. Georgskors og Irlands Skt. Patrickskors.

Prisliste uden moms